keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Leikkaus onnistui hyvin 21.11

Leikkaus sujui suunnitellusti eilen aamulla heti ensimmäisenä. Miksu lähtikin hyvin sukkelaa vauhtia leikkaussaliin, kun aamun ensimmäisen potilaan leikkaus oli peruttu. Odottelimme kuulumisia sairaalasta, mutta vähän ennen 11 oli pakko itse soittaa ja kysyä, kun ei mitään kuulunut. Saattaa olla, että käytäntö Töölössä onkin hieman toisenlainen kuin Lastenklinikalla? Siellä kai harvemmin on lapsipotilaita? No, kaikki oli onneksi kunnossa, Miksu pääsi osastolle ja meille annettiin lupa tulla sinne heti, vaikka vierailuaika alkaisin vasta klo 13. Iltapäivä ja ilta meni melko pahoinvoivana nukutuslääkkeistä ja ruokahalua ei tietenkään ollut. Yö meni kai ihan ok ja aamulla neiti oli ainakin pirteämpi. Haavasidosten vaihtoon tarvittiin hieman tuhdimpi kipulääkitys, joten sen takia sovittiin lääkärin kanssa, että katsotaan kotiinlähtöä vasta illalla. Käväisin itse työasioissa muualla iltapäivän puolella ja parin tunnin poissaolon aikana lääkepökkyrä oli häipynyt ja ruokahalu oli palannut. Miksu veteli ruoka-annoksen vauhdikkaasti ja saikin siitä virtaa sen verran, että kotiutuminen laitettiin alulle.
Apteekkireissun aikana Portugalista palannut Kreeta hoiti seuranpidon ja kun tulin hakemaan Miksua, saatiin Kreetan ja Matildan avustuksella kamat ja Miksu suhteellisen iisisti kotiin saakka. Hissi olisi kyllä ollut helpotus, mutta kaikkea ei voi saada. Nyt on kuitenkin kaikki rauhaisaa ja koko perhe onnellisesti kotona. Seuraavat päivät menee varmasti keppien kanssa. Vieläkään emme tiedä, voiko proteesia käyttää, jos se osuu alemman haavan päälle, mutta testaamme sitä vielä tämän viikon aikana.
Proteesiin laitettiin eilen aivan superhieno kosmetiikka. Nyt kelpaisi mennä vaikka sortseilla, jos kelejä piisaisi.




tiistai 13. marraskuuta 2012

Leikkaus tulossa jälleen...

Näin on blogi taas jäänyt ihan unholaan, mutta Miksun syksyyn on mahtunut pääasiassa paljon oikein mukavia juttuja. Koulun käynti sujuu hyvin, tosin yläasteen kokeissa ei nähtävästi saada niitä hyviä numeroita ihan lahjaksi. Tämä on joissain aineissa tullut todettua kantapään kautta. Onneksi mukaan mahtuu myös muutama kiitettävä, joten ihan kauheaa katastrofia ei ainakaan vielä ole näköpiirissä.
Voimistelukisat joukkueen kanssa meni ihan ok, yksilösuorituksesta ei tullut arvostelua, mutta hyvältä se näytti kuitenkin. Viulunsoitossa on hyvä vauhti päällä ja kappale edistyy jo tosi kivasti.
Tällä viikolla tapaamme jälleen kirurgi Antin, joka reilu vuosi sitten poisti menestyksekkäästi Mikaelan lantiosta tukilevyt pois. Ensi viikolla Antin on tarkoitus poistaa reidestä ydinnaula Töölön sairaalassa.
Haavoja tulee kaksi, joten jännitämme lähinnä sitä, kuinka se vaikuttaa proteesin käyttöön. Kävellä voi samantien, mutta jos alempi haava osuu proteesin kohdalle, saattaa olla, että Miksu on jonkin aikaa keppien varassa. Se jää nähtäväksi, joten nyt on turha murehtia asiaa etukäteen. Muutenhan uusin proteesi toimii mainiosti. Edellisen proteesin aiheuttamat hankaumat polvessa ovat parantuneet ja tämä proteesi on myös vähän helpompi pukea aamuisin.
Olemme edelleen saaneet paljon kiitosta dokumentista. Proteesipajalta on tullut paljon viestejä, samoin Lastenklinikalta ja muualtakin. Kaikki meille kantautuneet viestit ovat olleet juuri sellaisia, jonka takia alun perin lähdimme mukaan dokumentin tekoon. Se on ollut mieltä lämmittävää.
Raportoimme ensi viikolla leikkauksen jälkeisestä ajasta tänne blogiin. Pidetään peukut pystyssä, että kaikki menee suunnitellusti ja hyvin.