tiistai 31. heinäkuuta 2012

Miksun kesäkuulumiset 31.7.2012

On taas aika ryhdistäytyä ja laittaa postaus kesän kuulumisista. Miksu on ottanut takaisin viime kesän menetettyjä uintihetkiä aivan täydellä teholla ja tuottanut meille kaikille positiivisuudellaan runsaasti iloa ja onnenhetkiä. Hiukka pelottaa yhdellä jalalla hyppely, vaikka uusi kylpyproteesi onkin saatu käyttöön. Silti muiden lasten ja siskon kanssa otetut kisat: "kuka eka vedessä?" on helpointa hoitaa "puputekniikalla", siis yhdellä kintulla vauhdikkaasti pomppien. Kauhistuttaa katsoa, mutta pakko sanoa, että tasapaino on nykyään melkoinen!
Pää edellä järveen ja takas, järveen ja takas, saunaan ja järveen ja sitä rataa. Mahtavaa!

Dokkari Miksun selviytymistarinasta alkaa olla valmis. Dokumentti esitetään MTV3:n 45 minuuttia special-ohjelmassa 22.8.2012. Siihen liittyviä pressikuvia käytiin tänään tekemässä kotikulmilla kaupungissa ja kuulemma tuli hyviä otoksia. Viimeisimmät liikkuvat kuvat tehtiin myös tänä kesänä, joten kaiken kaikkiaan projektia on kuvattu keväästä 2011 kesään 2012 saakka. Matkan varrelle on mahtunut paljon iloa ja suruakin, mutta tällä hetkellä on sen verran hyvä meno elämässä, että emme voi muuta kuin ihmetellä neidin asennetta ja iloisuutta.

Mutta kyllä meillä silti iloista huolimatta koitti yksi suuri suru heti kesäkuun alussa, kun koiravanhuksemme katosi ja emme sitä ole vieläkään löytäneet. Ja tuskin löydämmekään enää. Epätietoisuus ja menetys surettaa edelleen, mutta kaikki me tiesimme, että Peppi oli vanha ja varsin kipeäkin toisinaan. Mikaelan sanojen mukaan nyt mietitään iloisia asioita, eikä vaivuta suruun. Muistelemme Peppiä kivana koirana.

Kesään on mahtunut myös varsin kiehtova valokuvaharrastus. Se on myös ollut suunnattoman hienoa katseltavaa. Kiinnostus valokuvaamiseen kasvaa koko ajan ja luovuus on tosi isossa osassa tätä harrastusta.


Tältä kesältä on myöskin takana varsin onnistunut musaleiri (10 päivää konsertteineen), sekä ystävien kanssa puuhaamista ja kesän viettoa. Kaikki tää on todistanut sen, että kohtalaisen kivulias ja tylsä kesä 2011 on kompensoitu sateista huolimatta nyt tänä kesänä 2012. Se on ollut Miksun kohdalla erittäin nasta ainakin miltä näin vanhempien näkövinkkelistä seurattuna näyttää.


Uudet haasteet alkavat pian, kun yläaste starttaa vajaan kahden viikon kuluttua. Samoin harrastukset ja paluu kaupunkielämään alkavat käynnistyä. Onneksi on vielä lämpimät vedet ja kesäinen meininki. Mukavaa elokuuta ja kesän loppupuolta kaikille!