sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

27.3. voiton puolella mahataudista

Tässä hyvin lyhyt tilanneraportti Miksun voinnista. Tänään aamulla väri alkoi palata Mikaelan kasvoille ja eilisen päivän aikana saavutettu nestemäärä oli tehnyt tehtävänsä. Edelleen jokainen ruoka ja juoma on tuputettava väkisin, mutta toivomme todella, että ruokahalu palaa pian. Tänään päivää piristi kuitenkin Hannan ja Hannahin, sekä Annarin vierailut ja se, että päästiin katsomaan Rio-kissaa.
Huomenna menemme sairaalaan fysioterapiaan, sekä siteiden vaihtoon. Ja mahdollisesti näemme USA:sta saapuneen jalkaterän, joka on proteesimestarin mukaan "tosi nätti". Siispä lisää kuulumisia piakkoin.

torstai 24. maaliskuuta 2011

24.3. Takas lasarettiin ja taas kotiin

Tiistaina päästiin sitte himppuun. Tai siis väliaikaiskotiin, joka otettiin käytännön syistä pyörätuolivaiheen ajaksi. Tiistai-ilta meni suht hyvin, keskiviikko pykälän huonommin ja tänään aika kurjasti. Syynä on vatsatauti, joka ei anna minkään pysyä sisällä kahta minuuttia kauempaa. Päivällä siteiden vaihdon yhteydessä sovittiin, että jos iltaan mennessä ei olo kohene, niin täytyy tulla takas sairaalaan. Klo 19 aikoihin sinne sitten lähdettiin. Miksulle laitettiin ravintoliuos tiputuksella, mutta onneksi vain neljäksi tunniksi. Eli puolen yön aikoihin pitäis päästä kotiin. Labratestit otettiin samassa yhteydessä, eli pian pitäisi selvitä myös, että onko kyseessä virus, bakteeri vai mikä. Silti tuntuu tosi kurjalta ylimääräiseltä lisältä, kun mainiosti oltais ilmankin selvitty.
No, nyt hartaasti toivotaan, että pöpö on pikaisesti ohi menevä ja päästään totuttelemaan arkeen.

Siteiden vaihdossa ollut Lea-kirurgi oli oikein tyytyväinen jalan paranemiseen ja oli sitä mieltä, että ensi viikolla pääsis jo sovittamaan ensi-proteesia. Se on tosi hyvä uutinen ja otimme sen ilolla vastaan.

Koulunkäyntiä aloitellaan ensin kotiopetuksella. Ilmeisesti kävi niin onnekkaasti, että Teijo toimii Miksun kotiopena. Tavoitteena olis arviolta parin viikon jälkeen päästä myös pariksi tunniksi/päivä koululle. Sitten kun pyörätuolissa liikkuminen on jo helppoa, voi Miksu jatkaa normalisti koulua.

Laitamme päivitystä voinnista mahdollisimman pian. Nyt vaan peukut pystyyn, että pöpö kaikkoaa nopeasti.

maanantai 21. maaliskuuta 2011

21.3. kuulumiset

Eilisen sunnuntain synttärijuhlat menivät oikein mukavasti. Oli kivaa olla sairaalan ulkopuolellakin näkemässä kavereita.

Tänään on ollut ihan kelpo päivä, vaikkakin siteiden vaihto oli aika kivulias. Onneksi se ei kestänyt kauaa. Viime viikon leikkauksen yhteydessä laitettu kanyylikin poistettiin tänään ja se oli suuri ilonaihe. Hanna ja Hannah kävivät moikkaamassa ja vointi oli oikein hyvä, Sapuskakin maistuu taas, ja lääkkeitä tarvii syödä vähemmän.

Vasemman jalan oikeneminen on sekin jo tosi hyvällä mallilla, eikä hermosärkyjä ole ollut muutamiin päiviin lähes olenkaan. Kaikki siis vaikuttaa todella positiiviselta, ja mikä parasta, Miksu pääsee erittäin todennäköisesti pois sairaalasta huomenna tiistaina. Aivan mahtavaa. Sairaalalla täytyy tosin käydä vielä jonkin aikaa siteiden vaihdossa noin kolmen päivän välein.

torstai 17. maaliskuuta 2011

17.3. suunnitelmat

Jee! Toissa päivänä saatiin aikataulu kotiutumiselle. Näillä näkymin Miksu pääsee sairaalasta ensi tiistaina 22.3., mutta se saattaa vielä siirtyä. Tosi kivaa kuitenkin, että on taas suunnitelmia.

Sunnuntain synttärikemutkin ovat edelleen kalenterissa. Eilen käytiin Forumissa lahjaostoksilla. Oli muuten eka kertaa yli viiteen viikkoon sairaalan ulkopuolella. Muuten meni ihan hyvin, mutta reissun loppupuolella iski pahoinvointi. Mikä lie mahapöpö tai vastaava. Illalla onneksi olo alkoi parantua ja yö meni ihan suhteellisen hyvin.

Tänään jouduttiin tekemään vielä yksi (pienehkö) leikkaus, kun jalkaan tarvittiin pieni ihonsiirre. Aamu ja päivä olivat pitkiä, koska nukutuksen takia piti olla syömättä ja juomatta. Toimenpide alkoi vasta klo 14 maissa, joten tämän päivän vierailijat jouduttiin siirtämään toiselle päivälle.

Muuten paraneminen etenee ihan hyvin. Lihaskuntoutuskin on jo ihan hyvässä vauhdissa. Jumpata pitää, vaikka sattuisikin. Ruokahalu saisi olla kyllä kovempi, mutta eiköhän sekin sieltä kohta kohene. Paranemiseen tarvitaan rakennusaineita ja syöminen ja juominen ovat todella tärkeässä roolissa.

Miksu varmaan itse kirjoittaa sitten seuraavaksi tässälähipäivinä.

maanantai 14. maaliskuuta 2011

14.3 Kuulumisia

Moi. Miksu kirjoittaa. Tänään päivä on mennyt ihan hyvin. Aamulla vaihdettiin siteet jalkaan ja tänään ensimmäisen kerran suihkussa. Se vähän kirveli, mutta meni hyvin. Haava parantuu koko ajan enemmän. Pian päästäänkin jo aloittamaan proteesihommat, kunhan jalka paranee tarpeeksi.

Päivällä oltiin koulussa äikän ja matikan tunnilla. Sen jälkeen mentiin munuaisultraääneen. Kaikki oli kunnossa. Päivällä ruokana oli kanapyöryköitä ja riisiä. Pyörätuoliin nouseminen sujuu jo minulta itse. Sunnuntaina saatan jopa päästä yksille synttäreille, mutta siitä pitää huomenna puhua lääkärin kanssa.

Loppupäivä onkin sujunut ihan hyvin, vaikka hermosärkyä on paljon. Matilda, isi ja äiti ovat nyt sairaalassa ja telkkarista tulee Salkkarit. Kaikille kavereille ja tutuille terveisiä! Ei kauaa tarvitse varmaan enää täälläkään olla :) Huomenna selviää suunnilleen hoitosuunnitelma.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

13.3. kuulumisia

Pitkä viikonloppu on sujunut oikeastaan melko samoissa kuvioissa kuin tässä viime viikko muutenkin. Pyörätuolissa liikkumista ollaan treenattu useitakin kertoja päivässä. Välillä pitempiä aikoja ja toisinaan vain pieniä hetkiä. Kaikki Miksun jaksamisen mukaan. Perjantaina tehtiin jalan siteiden vaihto. Haava on siisti, mutta Miksun omasta mielestä se on vielä "kauhean näköinen". Paranemista tapahtuu kuitenkin joka päivä ja seuraavan kerran siteiden vaihto tehdään maanantaina.

Miksun viuluopekin kävi torstaina ja vaikka soittaminen olikin vähän hankalaa, niin sekin saatiin käyntiin kivasti.

Tänään käväistiin viitisen minuuttia ulkona moikkaamassa Peppi-koiraa ja mummua. Miksu syötti Pepille muutamia herkkupaloja ja päivällä tulikin sitten kavereita vierailulle. Saimme asentaa oman pelikonsolin sairaalan telkkariin ja parhaillaan onkin käynnissä lumilautapelin pelaaminen pitkän tauon jälkeen. Miksun mieliala vaihtelee todella paljon kipujen mukaan ja usein sairaalapäivät ovat vielä todella rankkoja.

torstai 10. maaliskuuta 2011

10.3 Terve

No moi. Miksu pääs vihdoin kirjoittaa blogiin. Elikkäs, kerrataanpa vähän tapahtumia. Tänään 10.3 päivä on ollut osittain hyvä ja osittain huono. Aamulla herättiin ehkä kahdeksan maissa. Syötiin aamupala ja lääkkeet. Sen jälkeen sitten vähän lepäiltiin. Sitten aamulla käytiin kuitenkin koulussa ja opiskeltiin kuvista. Sain tehtyä kortin teho-osaston hoitajille, jotka hoitivat minua siellä. Sitten taas lepäiltiin ja juotiin paljon. Äiti harjasi hiukset suoraksi ja laittoi letit. Nyt katsomme äidin kanssa Step Up 3 elokuvaa. Äiti jää yöksi. Huonetoveri tulee kuulemma yöllä ja me nukutaan varmaan silloin. Kaikille PALJON terkkuja,

Miksu

maanantai 7. maaliskuuta 2011

7.3. lyhyt katsaus

Blogin päivitys on hiukan kärsinyt, koska olemme olleet nyt niin paljon Miksun luona seuraamassa kuntoutusta ja hoitoa. Ja olemme myös vuorotellen nukkuneet huoneen lattialla Miksun sängyn vieressä.
Viikonloppuna oltiin pyörätuolissa 3 kertaa, sunnuntaina jopa 4. Koko ajan paranee jaksaminen ja heikko olokaan ei tule enää niin helposti kuin alkuun. Tänään käytiin myös sairaalakoulussa lyhyellä bilsantunnilla. Huomenna opiskelua jatketaan taas. Lisäksi ollaan käyty päivittäin nuorisohuoneessa soittamassa kosketinsoittimella paria Miksun lempparibiisiä.

Kavereiden tapaaminen on ilahduttanut Miksua todella paljon. Pientä väsymystä on havaittavissa usein iltapäivällä ja illalla, koska kivut ja lääkkeet vaikuttavat vielä niin voimakkaasti. Niistä huolimatta Miksu on jaksanut innostua sopimaan kaverikäyntejä ja mielellään seurustellut vierailijoiden kanssa. Miksu kiittää kaikkia ihanista lahjoista, korteista ja herkuista. Suklaata ja suosikkinameja on kertynyt jo varmaan loppuvuoden tarpeiksi.

perjantai 4. maaliskuuta 2011

4.3. kaikki tipat on saatu veks

Muutama päivä on jäänyt kirjoittamatta, pahoittelut. Tänään Miksu pääsi omaan huoneeseen, ja kaikki letkut on poissa. Todella vapauttava juttu ja yksi välietappi taas saavutettuna.

Eilen tavattiin aamulla myös proteesimestari, joka näytti videoita ihmisistä joilla on proteesi. Miksu oli eritttäin hyvällä tuulella ja kaikki ajatukset olivat tulevaisuudessa. Miksu pääsi eilen myös ekaa kertaa pyörätuoliin, joten liikkuminen alkaa käynnistyä hiljalleen. Tänään Miksu siirtyi pyörätuoliin lähes kokonaan ilman apua, joka varmasti myös lisää hyvää fiilistä.

Tämä päivä on ollut muuten vähän kurja, kun kipuja on ollut monin paikoin. Päivää piristi kuitenkin todella  paljon, kun Jenny ja Helene tulivat käymään. Nyt Miksua siis voi tulla katsomaan, mutta kannattaa varmaan ensin sopia esim. Minnan välityksellä, ettei vahingossa kävisi niin, että on liikaa porukkaa samaan aikaan. Vierailuaika on klo 12-19.

Sairaalan koulukin alkoi tänään lyhyellä tilannekartoituksella ja maanantaina on jo sitten ihan opiskeluakin.
Eli koko ajan mennään eteenpäin.

tiistai 1. maaliskuuta 2011

1.3. kuulumiset

Raskas helmikuu vaihtui maaliskuuksi ja aivan käsittämättömän hienoja harppauksia näkyi Mikaelan voinnissa tänään. Ruoka maistui jo paremmin, vatsa ei ollut enää niin kipeä. Tulehdusarvot laskussa, kuumeilua vähemmän ja muutama asennon vaihto sujui todella hienolla tsemppausasenteella! Hyvä Miksu!
Miksu jaksoi seurustella, nauraa muutamille hauskoille vitseille ja katsoa vielä kertaalleen lauantain Putouksen parhaita paloja. Iltapäivällä kuitenkin vasemmassa jalassa tuntui kovia kipuja ja olo tuntui taas todella tukalalta. Kipulääkkeen jälkeen tuli myös pieni väsymys ja oli pienen päiväunen aika. Illalla olo oli hetkittäin parempi, mutta jalassa on ikävää hermosärkyä, joka on välillä tosi voimakasta ja aiheuttaa tuskaa Miksulle. Huomenna aamulla on taas jalan siteiden vaihtoa, sekä muiden haavojen hoitoa. Jos syöminen pysyy hyvänä ja ruokahalu vielä lisääntyy, on luvassa loppuviikkoa kohden mahdollinen kokeilu pyörätuoliin ja sen jälkeen varmaan siirtyminen valvontahuoneesta pois. Mutta tämä kaikki menee tilanteen ja Miksun jaksamisen mukaan. Huomenna oli tarkoitus myös aloitella pikkuhiljaa sairaalakoulua. Sama tosin siinäkin, eli Miksun voimavarojen mukaan. Koulukirjat viemme kuitenkin huomenna sairaalaan ja Miksu laittoikin tänään itse omalle opettajalle viestin opiskeluista.
Tänään oli kuitenkin ylivoimaisesti paras päivä onnettomuuden jälkeen. Olemme siitä äärimmäisen iloisia!